Osmišljavanje imena – naming

Imenovanje proizvoda, projekta, tvrtke ili brenda

Imenovanje proizvoda, projekta, tvrtke ili brenda
Iako dobro ime samo po sebi ne garantira poslovni uspjeh, ono je za uspjeh izuzetno bitno te ga itekako može podržati. Pravo ime lako ulazi u uho, a teško se zaboravlja. Ono nije samo originalno, već mora jasno, jednostavno i razumljivo utjeloviti i projicirati osobnost tvrtke ili brenda. Imajte na umu da je ulaganje u ovu uslugu jednokratna investicija, a da ćete korist od profesionalno osmišljenog imena imati zauvijek!

Uključeno u uslugu:

10 različitih prijedloga imena

Prijedlog jedne ili više prikladnih i dostupnih internetskih domena za odabrano ime

Isporuka osmišljenih imena u roku od 10 dana od prve uplate i ispunjavanja projektnog upitnika

Što nam je potrebno s Vaše strane:

Kontakirajte nas i ukratko opišite projekt na kojem želite da radimo.

Ispunite projektni upitnik koji ćemo poslati zajedno s ponudom, a u kojem ćete nas informirati o Vašoj poslovanju/brendu te o poruci koju želite poslati svojim kupcima i partnerima. Ako nam je potrebno dodatno pojašnjenje na određena pitanja, još ćemo Vam se javiti naknadno.

Uplatite 50% iznosa prije početka kreativnog procesa, a 50% po završetku projekta.

Često postavljena pitanja

Što je to dobro ime i kako ga osmisliti?

Dobro ime ispravno komunicira filozofiju Vaše tvrtke i osobnost Vašeg brenda. Ono je lako pamtljivo, jednostavno te omogućava kupcima i poslovnim partnerima da Vas prepoznaju među konkurencijom. Dobro ime povezuje brend s kupcem i budi u njemu pozitivne emocije i povjerenje prema Vašoj tvrki.

U osmišljavanju je važno znati kakva poruka se imenom želi poslati te se u kreativnom procesu, koji uključuje puno brainstorminga, dolazi do raznih ideja. Neke od tih ideja se odbacuju, a neke se uobličavaju u moguća imena. Na kraju se moguća imena predlažu klijentu koji onda bira ono koje mu najviše odgovara te mu se prenose prava na korištenje tog imena.

Što ako usred procesa odlučim odustati ili ako mi se nijedno ime ne svidi?

Ako odustanete usred procesa, onda ne morate uplatiti drugih 50% dogovorene cijene, ali nemate pravo na povrat prve polovice iznosa.

Ako Vam se nijedno ime ne svidi, u praksi najčešće osmislimo i drugi set imena (ali se na to službeno ne obvezujemo).

Zašto da odaberem baš vas?

Imamo dugogodišnje iskustvo rada u i sa korporacijama, brendovima i poduzetnicima tijekom kojeg smo skupili mnoga vrijedna iskustva i stekli važne uvide u funkcioniranje poslovnog svijeta, osobito u području marketinga i vizualnog i verbalnog identiteta. Osim toga, ponosimo se i kreativnošću i talentom koji uspješno prepoznaje potrebe i želje tržišta. Profesionalni smo i u ophođenju s našim klijentima te nećete morati dugo čekati na naš odgovor! Smatramo da nas sve ovo čini i više nego kompetentnima, a to nam potvrđuje i cijeli niz zadovoljnih klijenata i uspješnih suradnji.

Želim da mi osmislite ime. Što sad?

Nakon što nas kontaktirate, mi ćemo Vam u kratkom roku poslati ponudu i projektni upitnik. Ako prihvatite ponudu, uplaćujete 50% iznosa i popunjavate navedeni upitnik. Mi detaljno prolazimo kroz Vaš upitnik kako bismo saznali što Vam treba, a zatim Vas, po potrebi, dodatno kontaktiramo ako nam treba više detalja. U roku od 10 dana od uplate, isporučujemo Vam popis imena te Vi odabirete ono najprikladnije i uplaćujete drugih 50% iznosa.

Da li ime osmišljeno za lokalno tržište može biti prikladno i za međunarodno?

Neće svako ime biti jednako uspješno i na lokalnoj i na međunarodnoj razini, stoga je pri kreiranju imena pametno uzeti u obzir ambicije prema međunarodnom poslovanju. Kulturne razlike stvaraju različita tržišta na kojima se različite stvari smatraju prihvatljivima i privlačnima.

Mogu li dobiti povrat novca?

Za uplaćenih 50% iznosa ne vršimo povrat. Svakako ćemo svoj posao vrijedno obaviti i znamo kako osmisliti dobro i kvalitetno ime, samo nam morate vjerovati.

Garantirate li da se sva predložena imena mogu pravno zaštititi?

Mi provjeravamo da li su imena koja smo osmislili već registrirana u istoj industriji unutar Republike Hrvatske, ali ne možemo garantirati da će ih sud ili Državni zavod za intelektualno vlasništvo doista i prihvatiti.

Postaju li sva imena s popisa moje vlasništvo?

Ukoliko se u samom početku ne dogovorimo drugačije, dobivate pravo na korištenje samo jednog (1) imena – onog koje ste odabrali.

Što ako moje odabrano ime nije dostupno kao internetska domena?

Unatoč popularnom mišljenju, nije nužno da posjedujete domenu koja sadrži točno odabrano ime. Mi Vam u sklopu projekta predlažemo jednu ili više dostupnih i prikladnih domena i sve imaju jednaku šansu za uspjeh.

2900 kn

10 prijedloga imena

Prijedlog internetske domene

Isporučeno unutar 10 dana